GHB en Ketamine Test

GHB en Ketamine Test

Voor wat betreft het testen (in speeksel of urine) op de populaire "party-drugs" Ketamine en GHB bestaan nogal wat misverstanden.

Wat is GHB:

GHB is regelmatig in het nieuws. Omdat er mensen met een GHB-vergiftiging in het ziekenhuis belanden,
of omdat GHB als bedwelmmiddel gebruikt zou zijn om seks af te dwingen. In het uitgaansleven is GHB een populaire drug aan het worden. GHB is echter een zeer gevaarlijke drug. De grens tussen prettig gebruik en COMA is erg klein. Iets teveel en het lichaam reageert direct zeer heftig. GHB, dat staat voor Gamma Hydroxy Butyrate, is namelijk van oorsprong een narcose middel.

Vooral de combinatie van GHB en alcohol maakt dat er veel problemen zijn door het gebruik van GHB.

Testen op GHB:

Wereldwijd is er geen test beschikbaar op GHB. GHB is binnen een uur (soms zelfs binnen 20 minuten) niet meer aantoonbaar in speeksel. Alle huidige onderzoeken duiden erop dat GHB in speeksel niet is aan te tonen. Het is ook niet te verwachten dat er een speekseltest op GHB beschikbaar zal komen. Uiteraard houdt dit niet in dat de persoon die GHB heeft gebruikt dan niet meer onder invloed is.

Binnen enkele uren (maximaal 12 uur) is GHB volledig verdwenen en ook niet meer aantoonbaar via een urine test. Het lichaam maakt ook geen (goed te meten) afbraakproduct aan (zogenaamd metaboliet) waarop door een urine test eenvoudig (en goedkoop) getest kan worden. Er bestaat alleen de mogelijkheid om zeer snel na inname een bloedtest te doen waarbij het gebruik is aan te tonen. Er bestaan wel testen om dranken of andere vloeistoffen te testen op de aanwezigheid van GHB.

Wat is Ketamine:

Ketamine is net als GHB een narcose middel. Ketamine wordt populairder als party drug. Ketamine is er in poedervorm en als vloeistof. Ketamine is een levensgevaarlijke drug. Net als bij GHB kan een te hoge dosering direct ernstige gevolgen hebben. Er kan een levensbedreigende situatie ontstaan en de gebruiker kan in een coma terecht komen.

Testen op Ketamine in urine:

In tegenstelling tot GHB is Ketamine wel via een urine test aantoonbaar. De test is in staat om tot 48 uur na het gebruik van Ketamine dit aan te tonen in de urine.
Ketamine testen (urine drugstesten) kunt u eenvoudig online bestellen via Testjezelf.nu